Filosofi


Kablerne fra Dyrholm Audio bliver som udgangspunkt udviklet ved hjælp af lyttetest.

Der er gjort mange forsøg på at måle forskelle på kabler, og ingen tvivl om at der kan måles forskellige tal for modstand, induktans og kapacitet i forskellige ledermateriale og forskelligt isolationsmateriale.
Der er desværre intet ved disse målinger, som entydig kan fortælle hvordan et kabel skal måle, for at lyde “rigtig”. Alle kabler har modstand, induktion og kapacitet i større eller mindre grad, men det er aldrig påvist at der er en sammenhæng mellem de målte tal og lyden af kablet. Hvis det var tilfældet, skulle der jo “bare” fremstilles en leder som målte “rigtig” for at det bedste kabel var en realitet.

Derfor bliver opbygningen og materialerne i kablerne fra Dyrholm Audio valgt ved hjælp af lyttetest.
Der bliver også målt på kablerne, men først når den ønskede lyd er opnået. Målingerne foretages for at sikre at kablerne elektrisk virker efter hensigten, og ikke kan skade det tilsluttede udstyr.

Hos Dyrholm Audio er der blevet, og bliver stadig brugt mange timer på at lytte hvordan forskellige materialer påvirker lyden i et kabel.
Alle komponenter som indgår, har betydning for det samlede lydmæssige resultat.
Ledermateriale, (kobber, sølv, guld mm) lederens overflade, (igen kobber, sølv, guld osv.) ledernes renhed, tykkelse og mængden af dem. Måden som lederne er isoleret på. Selve opbygningen af kablet. Stik der bliver brugt som afslutning. Når disse komponenter ændres indbyrdes, ændres lyden på kablet også. Derfor er det et uendeligt puslespil, at fremstille det “perfekte” kabel. Især fordi det “perfekte” kabel, kun er “perfekt” på det det anlæg som er brugt til udviklingen.
Og så er der slet ikke taget hensyn til personlige præferencer.

Kabler fra Dyrholm Audio bliver håndlavet i Danmark, fra rå tråde til færdige kabler. Kablerne bliver opbygget helt fra bunden, i præcis den længde som det færdige kabel skal have. Her er ingen tromler med færdiglavet kabel, der bare skal have sat stik på enderne, og gemmes i en pæn strømpe.
Lederne består af UPOCC kobber, rent finsølv, forsølvet eller forgyldt kobber. Isoleringen er ubleget bomuld, og hver enkelt tråd er isoleret individuelt. Sølv og kobber vil oxidere med tiden, og derfor er alle kabler indkapslet i en lufttæt slange, der er krympet gennem en opvarmningsproces, som samtidig forsegler enderne, så trådene er beskyttet mod oxidering. Bomuld som isoleringsmateriale, har vist sig at have den mest naturlige lydgengivelse.

Alle signal og højttalerkabler har før levering, gennemgået en indbrændingsproces i en cable cooker. Det gør at kablerne ikke ændre sig meget lydmæssig efter monteringen.

Kabler som er opbygget således er ikke billige, men resultaterne udebliver ikke. Det beviser den meget lave procentdel af kunder, som vælger at returnere kablerne efter prøvelytning.

Dyrholm Audio har som målsætning at fremstille kabler der tilfredsstiller de fleste personer, som stiller virkelig høje krav til naturlig lydgengivelse.
Der bliver lavet kabler i forskellige prisklasser, og vi tilstræber altid, at lave den bedste mulige lydoplevelse inden for de forskellige klasser.