Profil


Dyrholm Audio er en virksomhed, som beskæftiger sig med udvikling og fremstilling af Hi-Fi kabler, der har så høj en kvalitet, at du vil opleve en væsentlig forbedret lydkvalitet på de fleste Hi-Fi anlæg.

Målet har været at fremstille kabler, som tilfredsstiller selv de mest krævende lyttere, og som er lavet af de bedst egnede materialer, i en høj håndværksmæssig kvalitet. For at nå disse mål er der brugt meget tid på udvikling, og netop udvikling er hos Dyrholm Audio en proces der involverer en del personer, som er inkarnerede Hi-fi freaks og gerne bruger deres fritid til at teste forskellige kabler. På denne måde er det muligt at teste kablerne på mange forskellige anlæg. Tilbagemeldingerne fra disse test har gjort det muligt at tilpasse kablerne så de kan bruges på et bredt udvalg af udstyr, uden at gå på kompromis med lydkvaliteten. Derfor en stor tak til mange medlemmer af Viborg Musik og Hifi Klub, og flere andre personer der har været, og stadig er involveret i dette tidskrævende arbejde. Under udviklingen er der blevet afprøvet forskellige metaller, i forskellige legeringer og mange dimensioner, samt forskellige isoleringstyper. Det har ført til et valg af rene sølvtråde, UPOCC kobbertråde og forgyldte eller forsølvede kobbertråde. Nogle kabler indeholder en blanding af sølv og forsølvede tråde.

Som isoleringsmateriale er valgt en bomuldsstrømpe af ubleget bomuld. Den er svær at håndtere, særligt i lange længder, men har ubetinget de bedste lydegenskaber, samtidig med at den virker dæmpende på resonanser, og modvirker statisk elektricitet. På kabler som indeholder sølvtråde eller forsølvede tråde er kablet yderligere forseglet i en lufttæt slange for at undgå oxidering af trådene. Yderst er kablerne afsluttet med en polyester-strømpe eller en carbon-strømpe (X-serien) for at gøre kablet modstandsdygtig i daglig brug.

Stikkene er, som resten af materialerne, valgt efter lytning af forskellige typer. De fleste stik bliver leveret af ETI og Furutech, som absolut er i superligaen når der skal vælges stik. Der bliver brugt flere forskellige typer og modeller, til de forskellige kabelserier. Stikkene er valgt efter bedste ydelse, i de forskellige prisklasser. Udelukkende ved hjælp af lyttetest. Læs mere om de valgte stik, under beskrivelsen af de enkelte kabel serier.

Velkommen til en større musiknydelse.

John Dyrholm Lund